Page Title Ribbon

Berl en Huub (respectievelijk links en rechts op de foto) hebben elkaar leren kennen tijdens de theatertour van Cirque Magnifique. Dit klikte meteen en al gauw kwamen er ideeën om samen een show te maken. Na veel brainstormen, oefenen (met regisseur) en het maken van decorstukken is Circus Meerfout een feit.

Berl Both

www.berlboth.com

Als klein Berltje begon hij op een jeugdcircus, daar heeft hij heel wat jaren op hobbybasis getraind. Op zijn 18e besloot Berl van zijn hobby zijn beroep te maken en begon aan de vakopleiding tot circusartiest in Leeuwarden. Hier heeft hij zich gespecialiseerd in acrobatiek en koorddansen. Na vier jaar was het dan zover; hij was circusartiest! Daarna heeft Berl onder andere gewerkt bij de theatertour van de Clini Clowns en bij Circus: Rigolo, Zanzara, Magnifique en Wintercircus Martin Hanson (waar hij de publieksprijs heeft gewonnen). Naast optredens geeft Berl graag les om de liefde voor het vak over te dragen. Zo heeft hij gewerkt als trainer bij Codarts (HBO circusopleiding), Ubuntu, Schoolcircus en geeft hij verschillende workshops.

Huub Cooijmans

www.huubcooijmans.nl

Huub maakte op 14 jarige leeftijd kennis met jongleren en diabolo toen hij op vakantie was op de camping in Lunteren. Na veel oefenen werd hij gevraagd om op te treden. Toen was hij verkocht; mensen laten genieten van zijn kunsten was voor hem het einde. Snel volgde er meer optredens en ook goochelen werd aan zijn repertoire toegevoegd. Met trein, bus of fietskar trok Huub door Nederland om overal op te treden. Vervolgens is Huub afgestudeerd aan de lerarenopleiding basisonderwijs (Pabo). Met het diploma in zijn zak besloot Huub toch om fulltime artiest te worden. Huub heeft een complete solo show, geeft workshops jongleren in het bedrijfsleven, goochelt op feesten bij de gasten aan tafel en is in 2010 met zijn act Nederlands Kampioen geworden. Naast optredens begon het onderwijs toch te kriebelen en begon hij het bedrijf Schoolcircus. Schoolcircus maakt met alle leerlingen van een school een onvergetelijke circusvoorstelling.

Super gedaan mannen!

Lisa